SI SOU GRUP DE RISC, VACUNEU-VOS CONTRA LA GRIP

Si sou grup de risc, podeu sol•licitar visita amb la vostra infermera per tal de vacunar-vos a partir del 24 d’octubre i fins el dia 30 de novembre.

La grip és una infecció de les vies respiratòries causada pel virus Influenza i que s’encomana fàcilment d’una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l’hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s’incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener.
La grip s’estén de forma considerable entre la població general, sobretot en infants, adolescents i adults joves en molt poques setmanes. En malalts de risc o d’edat avançada, pot produir una mortalitat remarcable per les complicacions associades a la malaltia, ja que contribueix a descompensar altres malalties de base.
Per tal de prevenir la infecció pel virus de la grip cal vacunar-se cada any, ja que els virus canvien cada any i per aquest motiu la vacuna es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern.
La vacunació contra la grip estacional s’adreça a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip, com ara:
• Persones de 60 anys d’edat o més
• Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalties cròniques i malalties mentals, etc.
• Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi l’asma
• Adults i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l’any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (incloent-hi la diabetis mellitus), malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus, immunosupressió, càncer, implant coclear, malalties amb disfunció cognitiva (síndrome de Down, demències i altres)
• Persones amb obesitat mòrbida
• Infants i adolescents (dels sis mesos als divuit anys) tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic
• Dones embarassades
També s’adreça a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d’alt risc, com ara:
• Professionals de la salut
• Treballadors d’institucions com residències geriàtriques o centres de malalts crònics
vacunes contra el refredat) ni contra altres infeccions respiratòries víriques.
Un cop aplicada pot produir molèsties locals lleus, però rarament febre o malestar. Està contraindicada en cas de malaltia aguda, i si hi ha hagut al·lèrgia a una do• Professionals d’assistència domiciliària a persones d’alt risc (infermeria, voluntariat, etc.)
• Persones que conviuen amb persones d’alt risc (incloent-hi els infants)

Uns altres grups als quals es recomana la vacunació són:
• Persones que realitzen serveis essencials per a la comunitat, per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals: policies, bombers, personal de protecció civil, etc.
• Viatgers internacionals: persones dels grups de risc no vacunades durant la temporada gripal i que es dirigeixin a zones tropicals en qualsevol època de l’any o a l’hemisferi sud entre els mesos d’abril i setembre.
La vacuna s’elabora a partir de virus gripals morts; per això mai no pot produir la malaltia. Cal tenir en compte que protegeix contra la grip, però no contra el refredat comú (no hi hasi anterior o a algun component de la vacuna.

Si sou grup de risc, podeu sol•licitar visita amb la vostra infermera per tal de vacunar-vos a partir del 24 d’octubre i fins el dia 30 de novembre.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s