Celebrant el Dia Mundial de la Higiene de Mans

rentat de mans

Si parlem de salut pública i comunitària, ja fa molts anys que es coneix la importància de la higiene com a factor primordial de control en el control de l’expansió de malalties i infeccions. Fins i tot, se celebra cada 5 de maig el Dia Mundial de la Higiene de Mans, cosa que permet recordar amb una mica més de força, encara que només sigui per una jornada, la transcendència del tema.

És en aquest context que dins del rol d’infermeria comunitària i preventiva que ens pertoca, vam realitzar uns tallers a nens de primer de primària de l’Escola del Temple. Atès que la prevenció i la informació són molt més eficaços i rendibles socialment que el fet de curar un cop emmalaltits, es va considerar interessant formativa ment aquest treball amb els més petits de l’escolarització obligatòria.

Així, el passat mes d’abril un equip sanitari format per una alumna italiana d’Erasmus i una infermera pediàtrica del nostre centre es van encarregar de fer una tasca de formació amb els xiquets en forma de taller. Evidentment, la teoria va ser molt «light», i ràpidament es va passar a la part pràctica, que va entusiasmar els xiquets…i les formadores!

No entenem el nostre rol lluny de la interacció amb la societat de què formem part. i quina millor manera de potenciar la salut pública que des de l’àmbit escolar, on tenim personetes en procés de formació que seran (esperem!) adults ben informats i conscienciats en l’àmbit de la salut, per a profit de tots.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s