“ INFÀNCIA SENSE FUM ” “ VULL CRÉIXER SENSE FUM “

 

Aquest any, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac, 31 de maig, la informació  va adreçada als pares.

Sabeu que el fum ambiental del tabac es la barreja produïda pel fum que exhalen les persones que fumen i el fum que produeix la combustió del tabac?

Els dos tipus de fum són tòxics i contenen gran quantitat d’irritants respiratoris i cancerígens

El fum del tabac es comporta com el vapor, s’instal·la al medi ambient impregnant la roba, els cabells, les cortines, etc., per la qual cosa encara que no fumeu davant del vostre fill, les substàncies tòxiques resten a l’aire.

Múltiples estudis demostren que els fills de pares fumadors tenen més  predisposició a patir processos respiratoris de vies altes i baixes, otitis, faringitis, bronquitis…

I per què afecta més els infants el fum ambiental del tabac?

Perquè els infants tenen una freqüència respiratòria més elevada que els adults i per això els entra més quantitat de productes tòxics. L’infant està en una etapa de creixement i,  per la seva immaduresa, és més sensible als efectes del tabac, especialment els seus pulmons i el sistema immunològic.

T’agradaria saber com evitar el fum del tabac als petits de casa? Mites sobre el fum ambiental de tabac.

Avui parlarem del tabaquisme passiu:

La Marta està donant el pit al seu nadó. Ha intentat deixar-ho, fuma algunes cigarretes…li han comentat que la nicotina passa al nadó, hauria de deixar de donar el pit?

Marta, l’alletament matern, té molts beneficis, entre ells,  protegir el teu fill de les infeccions respiratòries, encara que la nicotina passa a la llet, sempre és millor donar-li el pit. Pots mirar d’aconseguir ajuda per deixar de fumar. Mentrestant, t’aconsellem que fumis immediatament després de la presa de llet per separar al màxim de temps de la pressa següent. No fumis abans de l’última presa de la nit ja que la nicotina és estimulant i dificultaria el repòs del teu nadó.

El Pere fuma i no vol perjudicar la seva filla. Fuma només a la cuina i fins i tot encén l’aspirador de fums!

Pere, intentes evitar-li el fum, per això has de saber que el fum es comporta a l’aire com ho fa el pipí a l’aigua d’una piscina, encara que ho facis en un costat, es distribueix per tota l’aigua de la piscina, oi? Si fumes a la cuina, no s’hi quedarà, sinó que es distribuirà per tota la casa.Els tòxics no marxen ni amb l’extractor.

La Laura fuma però només quan els seus fills no hi són i ventila desprès.

Laura, està bé que no fumis en la seva presència, però el fet és que el fum del tabac actua com la pols, impregna l’ambient, els mobles, les cortines, etc., i per tant, no marxarà encara que ventilis. És per això que, si tens una sortida a l’exterior, la utilitzis per fumar i que casa teva quedis ense fum.

En Pep comenta que la seva dona no fuma, i ell només ho fa al balcó.

Molt bé, Pep, el balcó és una bona solució! t’aconsellem tenir la porta tancada i també pots posar-te una roba vella (camiseta o jersei) a sobre mentre fumes i deixar-la a fora.

La Marta fuma a vegades al cotxe, amb la finestra oberta, però la contaminació també és dolenta, no?

I tant que la contaminació no és bona, però amb això no pots fer res. El fum no marxa, es manté en l’ambient i impregna la tapisseria, a més, amb una concentració molt alta, per ser un espai reduït. Si els evites el fum del tabac al cotxe, els ajudaràs a créixer més sans, ja que els infants són més sensibles al fum del tabac per la seva pròpia immaduresa immunològica.

Doneu exemple i protegiu els infants del fum del tabac, gaudint d’un entorn sense fum a les entrades de les escoles i guarderies.

Si no llenceu les burilles al terra, mantindreu més net el medi ambient i sereu un bon exemple per als infants.

NO HI HA CAP NIVELL SEGUR D’EXPOSICIÓ AL FUM AMBIENTAL DEL TABAC !

SI FUMES, PLANTEJA’T DEIXAR DE FUMAR, PER LA TEVA SALUT I TAMBÉ PER LA SALUT DELSINFANTS

MOLTA GENT HA ACONSEGUIT DEIXAR DE FUMAR, ELS PROFESSIONALS DEL CAP EL TEMPLE ET PODEN AJUDAR A DEIXAR-HO

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s