El sucre i els productes ensucrats

Avui en dia, hi ha molta preferència per menjar productes ensucrats. D’una banda, perquè la indústria alimentària i la confiteria ens els presenten d’una manera atraient, agradable i plena de colors, i, d’una altra banda, perquè el nostre estil de vida, que ens fa anar sempre corrents, afavoreix que algunes vegades comprem menjars preparats o processats.

Tanmateix, hi hem d’anar amb cura, perquè aquests productes no són innocus i poden posar en perill la nostra salut.

 

 

sucre1 

 

El sucre blanc s’obté per un procés químic de refinació, mitjançant el qual s’aconsegueix una substància concentrada que queda separada dels minerals, oligoelements, vitamines, fibra, proteïnes i aigua. És un aliment superflu que no aporta nutrients essencials i que, per tant, no és necessari consumir-lo.

 

 

 

Per què no és recomanable menjar productes ensucrats o llaminadures?

 

Perquè el sucre refinat que contenen les llaminadures, la brioixeria, els gelats, els caramels, els xiclets, les galetes, la xocolata, les magdalenes o les begudes gasoses:

llaminadures

images

 

  • Produeix càries dental.
  • S’ha associat a la pèrdua de calci en els ossos.
  • Fa que augmenti el treball del pàncrees, cosa que predisposa a la diabetis mellitus.
  • Afavoreix l’augment de pes.
  • Augmenta la hiperactivitat en els nens.
  • Crea addicció, és a dir, cada vegada se’n requereix més quantitat per sentir sacietat.
  • Produeix halitosi.
  • Afavoreix les infeccions.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana no consumir més de 25 g de sucre al dia, quantitat que podem trobar en 2-3 peces de fruita, els vegetals i els llegums que consumim diàriament. D’aquesta manera, amb les dietes actuals, fàcilment se sobrepassa aquest requeriment, la qual cosa és perjudicial per al nostre cos.

Als nens els agrada el sucre, potser perquè consumir-lo els provoca una sensació de plaer o també perquè els atrau el color i les formes de les llaminadures.

Els adults, generalment, quan volem gratificar els nens, pensem a donar-los caramels i llaminadures, però aquesta conducta és errònia. És important ensenyar-los a consumir aliments que contenen bon sucre, aquells que provenen de les fruites crues i deshidratades, o fonts òptimes com la mel, el xarop d’agave, el sucre de canya integral, l’estèvia i el sucre de remolatxa.

Per tot això, hauríem d’estar atents al que mengen els nostres fills: esmorzen galetes, llet amb xocolata en pols, s’emporten al col·legi sucs de fruites ensucrats, amb galetes, caramels o bescuits ensucrats, berenen croissants, sucs, pastissos etc. Si en fem el recompte, ens adonarem que estan consumint sucre en excés.

Resumint, hauríem de fixar-nos millor en els tipus d’aliments donem als nostres fills per les possibles repercussions presents o futures en la seva salut. Quan siguin grans ens ho agrairan.

fruits

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s