Projecte finançat per la Marato TV3.

marato“ATRIAL FIBRILLATION RESEARCH IN CATALONIA (AFRICAT): SEQUENTIAL CLINIC-ELECTRO-BIOLOGICAL SCREENING AMONG HIGH RISK INDIVIDUALS”

http://www.tv3.cat/marato/projectes_financats_2014.htm

Els fons recaptats en l’última edició de La Marató de TV3 han permès finançar 43 projectes de recerca sobre les malalties del cor. Han estat seleccionats amb el màxim rigor i amb indicadors que marquen l’excel•lència entre els 121 presentats a la convocatòria d’ajudes. Tots els treballs candidats van ser avaluats per 59 persones expertes en malalties del cor d’àmbit internacional en un sistema d’avaluació d’experts, coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS). La qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, el valor innovador i la viabilitat de cada projecte han estat els factors que han determinat la distribució dels fons aconseguits en la passada edició de La Marató de TV3.

Recerca en Fibril•lació Auricular a Catalunya (AFRICAT)
• Dr. Joan Montaner Villalonga
Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d’Hebron
• Dr. Ángel Alonso Pedrote Martínez
Hospitales Universitarios Virgen del Rocío – Sevilla
• Dr. Josep Lluís Clua Espuny
CAP El Temple – Institut Català de la Salut – Tortosa

Resum del projecte

En aquest projecte dissenyarem i aplicarem un programa d’screening seqüencial en població d’alt risc integrant informació clínica, electrocardiogràfica i biològica. L’estudi, per tant, serà dividit en dues fases de generació i validació del programa d’screening.

En la primera fase es farà una avalució completa de 100 pacients per valorar quines variables són les millors a l’hora de predir l’aparició de FA. En aquests pacients es completarà l’avaluació clínica mitjançant dispositius de valoració del pols per screening d’AF, descobriment de biomarcadors de FA en sang amb la tecnologia d’aptàmers i expressió d’ARN i validació dels candidats biològics de la literatura i de resultats previs. El diagnòstic de FA es basarà en la informació del registre Holter electrocardiogràfic durant 4 setmanes.

En la segona fase aplicarem els millors candidats en una programa d’screening seqüencial en la població d’alt risc de la nostra àrea (amb edats compreses entre 75 i 85 anys, hipertensió i diabetis). L’screening consistirà en la selecció dels pacients d’alt risc mitjançant les variables clíniques i les dades del dispositiu de determinació del pols. Els biomarcadors es mesuraran en aquells casos negatius per realitzar holter electrocardiogràfic-EKG en els pacients de més risc. En l’etapa final de l’estudi es faran estudis de cost-eficiència.

Aquest programa d’screening es podria aplicar a tota la comunitat, suposant un gran impacte a nivell social i econòmic en termes de reducció de la mortalitat cardiovascular, les seqüeles degudes a l’ictus i a la insuficiència cardíaca, i al mateix temps la reducció dels costos associats.

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s