VACUNACIÓ ANTIGRIPAL

20141013_grip_jpg_1187484902Podeu sol•licitar visita amb la ostra infermera per tal de vacunar-vos a partir del 13 d’octubre i fins el dia 31 de novembre.

La grip és una infecció de les vies respiratòries causada pel virus Influenza i que s’encomana fàcilment d’una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l’hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s’incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener.
La grip s’estén de forma considerable entre la població general, sobretot en infants, adolescents i adults joves en molt poques setmanes. En malalts de risc o d’edat avançada, pot produir una mortalitat remarcable per les complicacions associades a la malaltia, ja que contribueix a descompensar altres malalties de base.
Per tal de prevenir la infecció pel virus de la grip cal vacunar-se cada any, ja que els virus canvien cada any i per aquest motiu la vacuna es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern.
La vacunació contra la grip estacional s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip, com ara:
• Persones de 60 anys d’edat o més
• Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalties cròniques i malalties mentals, etc.
• Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi l’asma
• Adults i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l’any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (incloent-hi la diabetis mellitus), malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus, immunosupressió, cáncer, implant coclear, malalties amb disfunció cognitica (síndrome de Down, demències i altres)
• Persones amb obesitat mòrbida
• Infants i adolescents (dels sis mesos als divuit anys) tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic
• Dones embarassades
També s’adreça a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d’alt risc, com ara:
• Professionals de la salut
• Treballadors d’institucions com residències geriàtriques o centres de malalts crònics
• Professionals d’assistència domiciliària a persones d’alt risc (infermeria, voluntariat, etc.)
• Persones que conviuen amb persones d’alt risc (incloent-hi els infants)

Uns altres grups als quals es recomana la vacunació són:
• Persones que realitzen serveis essencials per a la comunitat, per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals: policies, bombers, personal de protecció civil, etc.
• Viatgers internacionals: persones dels grups de risc no vacunades durant la temporada gripal i que es dirigeixin a zones tropicals en qualsevol època de l’any o a l’hemisferi sud entre els mesos d’abril i setembre.
La vacuna s’elabora a partir de virus gripals morts; per això mai no pot produir la malaltia. Cal tenir en compte que protegeix contra la grip, però no contra el refredat comú (no hi ha vacunes contra el refredat) ni contra altres infeccions respiratòries víriques.
Un cop aplicada pot produir molèsties locals lleus, però rarament febre o malestar. Està contraindicada en cas de malaltia aguda, i si hi ha hagut al•lèrgia a una dosi anterior o a algun component de la vacuna.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s